Nieuwbouw Arnicahuis te Velp

Nieuwbouw Arnicahuis te Velp

Rosendaal SchilderGroep gaat dit bijzondere project schilderen!

Rosendaal SchilderGroep gaat de beglazing, schilderwerk en wandafwerking verzorgen voor dit bijzondere project.

Zorginstelling stichting SiZa laat in Velp een nieuw Arnicahuis bouwen. De nieuwbouw komt op de plek van het huidige Arnicahuis, aan de Arnhemsestraatweg 5-7.

Dat werd een paar jaar geleden gesloten omdat de brandveiligheid niet kon worden gewaarborgd. Ook de functionaliteit van de gebouwen, die niet zijn ontworpen voor de doelgroep – gehandicapte jongeren – schoot tekort.

De gebouwen waaruit het Arnicahuis bestaat, dateren uit 1847. In 1967 werden ze in gebruik genomen als onderkomen voor gehandicapte jongeren. Ze woonden er en de meesten volgden speciaal onderwijs of verrichtten aangepaste arbeid. In het huis werden ook in weekends en vakanties gehandicapte jongeren opgevangen. Het nieuwe Arnicahuis bedient dezelfde doelgroep. Het gaat plaats bieden aan 24 jongeren. Daarnaast komen in het gebouw veertien appartementen voor SiZa-cliënten. 

Het plan van SiZa volgt in grote lijnen het geldende bestemmingsplan. Maar omdat het gewenste bouwvolume groter is dan het bestemmingsplan toestaat, is een wijziging nodig. In het voorstel van burgemeester en wethouders wordt gesproken over 'twee geschakelde bouwvolumes die aansluiten bij het stedenbouwkundige beeld'. Beide bouwblokken worden twaalf meter hoog. Daarmee wordt het complex deels hoger dan het huidige. De bouwmogelijkheden aan de achterzijde worden ingeperkt.

Geschreven door:
Timon van der Ster
Timon van der Ster
Hoofd calculatie / Werkorganisator
T: 0316 - 53 23 50
E: calculatie@rosendaal.nl
Terug naar het overzicht

Onze collega's

Lee Saija
Lee Saija
Calculator / Opname-specialist
T: 0316 - 53 23 50
E: lee@rosendaal.nl